Els artistes d’ art urbà SM172 i ElxupetNegre uneixen les seves trajectòries professionals per confluir en la creació d’un nou projecte artístic anomenat CATAPOP. Com el seu nom deixa entreveure la fusió entre la cultura catalana i l’estètica pop serà l’eix vertebrador del projecte.

ELS ARTISTES

SM172 sota aquest pseudònim es fa conèixer Caesar Baetulo (Badalona, 1975). Tot i haver estudiat art a l'Escola Llotja de Barcelona, la seva formació és bàsicament autodidacta. Ben aviat l'street art va despertar el seu interès i es va donar a conèixer , La riquesa de la seva iconografia rau en la diversitat d'influències que impregnen el seu art: des dels superherois fins Velázquez, des de l'impressionisme al cartellisme. Ha experimentat amb oli, acrílics, collages, estencil, linogravats ..., fins a trobar un llenguatge reconeixible i un segell personal basat en la combinació de tipografies coloristes i figures ricament connotades.

La seva creixent repercussió es visible en moltes les ciutats o pobles que ja compten amb una obra de SM172 en els seus espais. A Barcelona per exemple és gairebé impossible no trobar-se una obra d'aquest artista contemporani en qualsevol dels seus racons; El Raval, Gràcia, Poblenou, Poble-sec o el Born. Tanmateix Ha participat en diverses fires d'art, festivals d'art urbà i il·lustració i exposicions col·lectives i individuals,

El Xupet Negre (Carlos Redón, Barcelona, 1969) considerat un dels 50 Street Artists més influents de tots els temps, és el precursor del Logo Art i un dels seus màxims exponents. Els seus inicis estan vinculats al disseny gràfic i la publicitat fins que al 1987 comença a pintar al carrer, primer amb retolador i dos anys més tard amb aerosol. Va començar pintant un xumet (Xumet en català) pels voltants del mític bar barceloní -ja tancat- Or Negre i d'aquí el seu nom "El Xupet Negre. Aquesta imatge va esdevindré gairebé una icona de la ciutat, despertant la curiositat i inquietud de la gent respecte de la seva significació fet que va fer reflexionar al propi artista. La resposta la va trobar en el missatge antiracial i d'unió que es relaciona directament amb la nostre etapa d’ infantesa. A partir d ‘aquest moment el contingut sera clau en la seva obra utilitzant paraules i frases de caràcter social, reivindicatiu i en favor dels drets humans.

Pel que fa a les influències de les que beu la seva obra, recorren un ampli espectre que va va del pop art al graffiti la publicitat, el disseny gràfic o la senyalística. En línies generals la seva obra es pot descriure com a art naïf.

Image
Image
Image
Copyrights © 2023 Tots els drets reservats per CataPOP ®